The design follows the spatial layout of the original factory. The horizontal factory on the east side creates a continuous playground where children are allowed to play between “sky” and “ground”. The three-story building on the west side provides classroom and dormitory functions. The landscape was introduced along the east-west direction, completing the transition from horizontal to vertical. 
 Landscape is regarded as a continuation of the surrounding environment. We hope to innovatively represent the surrounding rivers and mountains into in-door landscape, creating a unique spatial quality which blurs the boundary between nature and man-made.  The “sky” consists of a uniform band-shaped roof, which is a new interpretation of the original factory roof, while its rhythm is still consistent with the original roof. In each space, the rhythm of the roof creates a rich light environment corresponding to the use of the space. Different functions are separated by an outdoor space, and the undulating ground connects the space together, making the entire playground a divided but also continuous state. In terms of the functions, the reception, playground, research center, garden, library, and basketball fields are expanded from north to south. When entering from the northern entrance, people will find the stacking of numerous spaces a wonderful visual paradise.
axon s.jpg
2.jpg
2.jpg
_MG_2739_.jpg
1.jpg
view_7_1011.jpg
3.jpg
prev / next