The project intends to expand the threshold between public and private to become a territory that embrace the Youngchuan countryside landscape. it also brings delicate subtly to the transition between interior and exterior, transforming singular point of entry to toilet into aperture that emphasize the pavilion as a atmospheric place which coexists with the defined program. The U shape form introduces the reciprocity between mass and void and frames monumental views facing farmland topography. The symphony between man-made field and nature brings poetic senses to this public infrastructure.
 The site is chosen at No.2 plot in Songgai village area that is situated at back of mountain and adjacent to public road. The toilet aims to create a public path that connects road system and lower side farmland by shaping the toilet as a focal point that can pass through. The pavilion itself also has contradicted front side and back side to creates rich characteristics of enclosure.
59.jpg
55.jpg
58.jpg
 The building physically transits heaviness to lightness by adopting stone material that defines adhesiveness to earth on the base and shifting to timber frame system and finally the thin metal panel on top. The gap between roof and burned timber wall surfaces invites natural light and wind into building and blurs definition between inside and outside, also creates dramatic contract from the dark tone color on building finishing surface.
Untitled-1.jpg
44aq.jpg
 Compost toilet system  The internal mechanism of the toilets relieves from septic tanks or sewer systems and adopt compost toilet system which decomposes human excreta organic matter and under controlled aerobic conditions the microorganism is carried out in this biological process. It takes advantage of building base and turns it into cavities that embed the accessories within this process. With this method the building is largely free from long-term maintenance on connecting to any urban infrastructure to have access to water and benefits greatly on implementing ecological sanitation.
54.jpg
prev / next